Първият учебен ден – готови ли сте?

Публикувана от Акварел 01/09/2017 0 Коментар(и) Полезна информация,

15 септември наближава и за всеки родител на първолак това е важен ден. Вашето дете навлиза в един нов етап от живота си, а от Вас зависи да направите прехода му по-лесен. Подготвили сме някои въпроси, които да си зададете, преди първия учебен ден. Надяваме се така да сте по-подготвени към предизвикателствата и започването на училище да е едно приятно преживяване за вашето дете. 

 

Списък за първия учебен ден - ученически раници "Pulse"
 

В колко часа започва училище?


Някои училища започват в 7 и 30, някои в 8 без 15, някои в 8. Запознайте се предварително с това в колко часа се очаква да заведете вашето дете на училище. Знаейки това, ще можете да планирате и следващите си ангажименти, а и вашето дете няма да направи лошо впечатление като закъснее за час или подрани прекалено много. 


Знае ли детето името на учителя?


В повечето случаи учителят ще се представи пред децата в началото на часа. Въпреки това е хубаво предварително да запознаете детето си с името му. Така той няма да е една непозната фигура и детето Ви ще е по-спокойно пред него. 


Какъв е дневният график на детето Ви?


Знаете ли колко часа има вашето дете и кога свършва училище? Запознайте се детайлно с неговата програма. Така не само ще може да планувате кога да го вземете от училище, а и ако даден предмет му е труден, ще може предварително да се запознаете с материала и да му помогнете. Не разчитайте само на учителите. Ако имате възможността, обяснете допълнително материала на детето си. Така гарантирате, че то ще го разбере и усвои по-лесно. 


Необходимо ли е да приготвяте закуска?


Училището осигурява ли храна на учениците или не? Трябва ли да приготвяте нещо или детето Ви има откъде да си купи? Проучете училището, в което учи вашето дете, за да знаете какво да му осигурите предварително. Ако училището осигурява храна, може да се заинтересувате каква е храната и дали тя е полезна за детето Ви. Ако не осигурява или храната не е добра, се постарайте да приготвите нещо полезно за вашето дете. 


По кое време ще обядва?


Обикновено в училищата закуската е около 9 и 30 10 часа, в зависимост от това кога започват учебните часове. Въпреки това, Вие трябва да знаете и кога е предвидено децата да обядват и дали изобщо е предвидено. Ако часът е много късен и знаете, че вашето дете е свикнало на определен режим, е хубаво да му сложите нещо, което да го засити до обяда.


Какви дрехи ще носи вашето дете?


В първия учебен ден детето Ви трябва едновременно да е представително, но и да му е удобно. Затова трябва внимателно да изберете дрешките му, така че едновременно да изглежда добре, но и да не го затрудняват. 


Има ли детето Ви моливи, тетрадки, хартия, раница и други?


Закупуването на необходимите ученически материали преди започването на учебната година е много важно. Детето Ви, както и Вие, трябва да сте уверени, че то има всичко необходимо за училище. Трябва да изберете адекватен брой тетрадки, моливи и химикали, както и подходяща раница, която да ги побере. При избора на раница отделете повече време и изберете нещо, което ще е удобно за носене. Както знаете, е важно децата да поддържат правилна стойка, а една неудобна раница може да предизвика изгърбване. 

Възползвайте се от нашия бонус при покупка на ученически раници "PULSE" до 20 Септември 2017 - бонус от 25 лв. за продукти от онлайн магазина ни!

*Условия: Може да се възползвате еднократно от бонуса по време на поръчката на раница "PULSE"


Попълнили ли сте всички здравни формуляри и контактите за спешни случаи?


Ако възникне някакъв проблем, учителят или директорът на училището трябва да знаят как да Ви намерят. Постарайте се да попълните правилно всички нужни документи, както и задължително да оставите своя телефонен номер, както и например на баба или дядо на детето. Така дори нещо да се случи с Вашия телефон, училището ще има възможност да потърси някой друг. 


Детето Ви има ли вашите телефонни номера в раницата си?


Напишете Вашите телефонни номера на лист и го поставете в раницата на Вашето дете. При случай на спешност то ще може да се свърже с Вас, като помоли по-възрастен да Ви се обади. 


Подготовката е много важна, за да стане нещо успешно, така че се постарайте както Вие така и Вашето дете, да сте подготвени за първия учебен ден. Имайте в предвид, че този ден може да определи цялата нагласа на детето Ви спрямо училището, затова колкото по-гладко мине толкова по-добре. 

 

Напишете коментар