Детски играчки за деца до 2 години

Публикувана от Акварел 27/03/2018 0 Коментар(и) Полезна информация,
В допълнение към безопасността, хубавите детски играчки трябва да съвпадат със стадия на развитие на децата. Много на брой безопасни предмети, с които децата могат да си играят, са често намирани в домакинството. Картонени кашони, пластмасови купи и капаци, пластмасови капачки и други „съкровища“ могат да се използват по много начини за да се забавляват малчуганите. Разгледайте нашия списък с детски играчки, подбрани според възрастта. 
Детски играчки за деца до 2 годишна възраст

Играчки за деца до 6 месеца

 
Бебетата обичат да гледат хората – да ги следят с очи. Обикновено те обичат лица и ярки цветове. Бебетата могат да се протегнат и се радват на нещата, които могат да докоснат. Ето някои подходящи детски играчки за бебета до 6 месеца: 
 
- Неща, които могат да хванат, да задържат, да клатят за да прави шум, големи пръстени, меки кукли. 
- Неща, които да слушат – книжки с рими и поеми и записи на приспивни песнички. 
 

Играчки за деца от 7 до 12 месеца

 
Когато бебетата пораснат, те започват да се движат. Това движение обикновено е под формата на търкаляне, пълзене и набиране за да се изправят. На тази възраст децата вече разбират имената си и някои думи и могат да извършват повече дейности като вадене на неща от кутии и слагането им обратно в тях. Ето някои подходящи детски играчки за деца от 7 до 12 месеца: 
 
- Кукли, марионетки, пластмасови и дървени колички и водни пистолети. 
- Неща, които могат да хвърлят – пластмасови купи, топчета, гумени топки и други. 
- Неща, с които да строят – Дървени кубчета например. 

 

Играчки за деца около 1 година 

 
Децата над една година вече ходят. Обикновено те могат да вървят стабилно и дори да изкачват стълби. Те се наслаждават на истории, казват първите си думи и могат да си играят около други деца (все още не с тях). Те обичат да експериментират, но имат нужда от възрастен, който да ги пази. Ето някои подходящи детски играчки за деца над 1 година: 
 
- Книжки с прости илюстрации или снимки на реални обекти. 
- Записи с песнички, рими, прости истории и картинки. 
- Неща, с които да създават – Маркери, които могат да се мият, пастели и много хартия. 
- Телефони играчка, кукли и легла за тях, аксесоари за куклите, марионетки, плюшени играчки, пластмасови животни и пластмасови или дървени играчки с колела. 
- Неща с които да строят – Картонени и дървени кубчета (могат да бъдат по-малки от тези за деца под 1 година). 
- Пъзели, играчки с местещи се части, големи и малки топки за игра. 
 
Ако сте решили какво да купите за своето дете, посетете онлайн магазина на Акварел и закупете бързо и лесно детска играчка за Вашето дете, от удобството на своя дом. 

Напишете коментар