Как да оползотворите свободното време на детето си?

Публикувана от Акварел 25/04/2017 0 Коментар(и) Полезна информация,

Съвременните деца са наистина заети и техните родители държат те да нямат много свободно време. Почти всички деца са записани на някакъв вид спорт и веднага след училище и занималня те се отправят към залата за тренировки. Седмичната им програма е доста натоварена и запълнена и така не им остава свободно време, в което да играят или просто да си почиват.

 


 Както споменахме по-горе, едната крайност е прекалената заетост и ангажираност, която  родителите искат да създадат на своите деца. Но съществува и друга крайност, която също не  е да препоръчване. Това, разбира се, са телефоните, таблетите и видео игрите, които отнемат  много време на децата. Няма как да лишите своето дете от мобилен телефон или пък да му  забраните да играе на него, при положение, че всички негови приятели правят това. Но не  забравяйте, че за всяко нещо трябва да има здравословна мярка. Можете умело да съчетавате  училището, писането на домашните, практикуването на някакъв вид спорт и достатъчно време  на открито, но и да не пропускате заниманията, които ще му бъдат от интелектуална полза. Ние  от Акварел имаме няколко идеи и съвети как да оползотворите  уикендите и почивните дни.  Ето ги и тях:Хоби на децата - детски книжки, тесто за моделиране

Наблегнете на общата култура


Общата култура и познания никога няма да бъдат излишни. Можете да предизвикате интереса на детето към четенето и научаването на нови неща по лесен начин. Интересните енциклопедии, които са пълни с интересни и забавни факти са нещо наистина полезно и обогатяващо и имате огромен избор  от теми – за велики личности, за животинското царство, за космоса, за воините и т.н. Разбира се, не трябва да пропускаме и интересните романи и различните видове прочитни приказки, които ще въведат детето ви в красивия свят на книгите. 

 

Оцветявайте


Сигурно знаете, че новата мания на всички възрастни са книгите за оцветяване. Кой е казал, че оцветяването е само за деца? Именно книгите за оцветяване да чудесен повод да прекарате време насаме с детето си. Ще се забавлявате, ще творите, ще се сближите и ще забравите за стреса и напрежението, предизвикани от заетото ежедневие. Единственото, от което се нуждаете са интересни книжки за оцветяване и качествени цветни моливи. 

 

Съчетайте образованието и творчествотоТесто за моделиране - детски комплекти от АкварелВажно е в образованието да има и творчество – по този начин материалът се усвоява и научава по-бързо и лесно. Ако имате желание да развиете потенциала и виждате, че детето ви има творчески заложби, то непременно се постарайте да ги развиете. Ние от Акварел мислим, че няма нищо по-лошо от нереализирания потенциал у един човек и именно затова се стараем да събудим творчеството от най-ранна детска възраст. Именно затова създадохме специалните креативни комплекти, които представляват пособия за моделиране или рисуване. Комплектите са съобразени с училищните предмети – по математика, биология, рисуване, химия, физика, музика и други. Може да разгледате нашите продукти на Paulinda - тесто за моделиране, които никога няма да омръзнат на детето Ви.

 

 

 

 

 

 

Потърсете му хоби


Поговорете в детето и се опитайте да разберете от какво се интересува то самото. Не е нужно да го принуждавате да ходи на интензивни езикови курсове или на спорт, който не му е интересен и го натоварва. Така детето ще се чувства притиснато и ще върши всичко с нежелание, което значи че ще бъде недоволно и изнервено. Защо не пробвате да го запишете на народни танци? Единственото, което му трябва е ентусиазъм и ефектна народна носия, в която ще се чувства удобно. А мислили ли сте да го запишете на уроци по някакъв музикален инструмент? Изборът е голям – китара,барабан, бонго и какво ли още не. 

Напишете коментар