Как да си направим пясъчен замък в 6 лесни стъпки

Публикувана от Акварел 01/08/2017 0 Коментар(и) Полезна информация,

Чудили ли сте се как хората по състезания за пясъчни скулптури издигат толкова големи замъци? В тази статия ще се опитаме да Ви дадем инструкциите, които са Ви нужни, за да зарадвате себе си или децата си с нещо грандиозно това лято. 
 

От какво ще се нуждаете


За направата на пясъчен замък ще се нуждаете от няколко неща. Първо, както вече се досещате, ще Ви трябва пластмасова кофичка. Другите неща, които ще Ви трябват, са лопатка, нещо право, с което да изравнявате пясъка при нужда и по желание може да вземете със себе си пулвелизатор, с който да овлажнявате пясъка. Лъжичка за сладолед би направила замъка Ви още по-интересен, ако проявите креативност. 

Пясъчен замък - как да се направи - комплекти за пясък


Различни комплекти за игра в пясъка може да намерите в нашия онлайн магазин в категория
Плажни играчки


След като вече сте подготвени с нужните неща, можем да преминем към същинската част. 


Стъпка 1 – Избор на място


Когато големия ден дойде, трябва да се постараете да сте на плажа по-рано от останалите плажуващи. Това ще Ви даде възможност да огледате плажа и да си изберете подходящо място за замъка преди плажа да е станал пренаселен. Най-доброто място би било малко над линията на прилива. По този начин пясъкът ще е мокър и ще се моделира лесно, но въпреки това морето няма да го застрашава. Също така се постарайте Вашият пясъчен замък да не е пътечка, по която минават много хора. Независимо колко невероятен замък построите, много хора ще се подразнят ако замъка Ви е точно на пътя за душовете. Помнете - плажът е за всички, не само за Вас. 


Стъпка 2 – Започнете да строите 


Най-важната стъпка при започването на строежа е да направите силна основа. Без солидна основа, Вашият замък ще се разпадне преди да сте го завършили. За да направите основа, поставете слой от мокър пясък върху зоната, която Вашия замък ще покрива. След това натиснете пясъка надолу. Може да направите това с ръце и крака или да търкулнете кофичката по основата си, за да стане още по-здрава и равномерна. Най-добър ефект се постига с нещо дълго и право, с което да заравнявате по-лесно. Повтаряйте тази стъпка, докато не прецените, че имате здрава основа, която да поддържа замъка Ви. 


Стъпка 3 – Насипете пясък върху основата 


След като основата Ви е готова, направете купчина от пясък върху нея голяма, колкото ще е замъкът Ви. Ако планирате замъкът Ви да е 50 сантиметра върху основа от метър на метър, трябва да направите и купчината толкова голяма. Това е много важно за един добре изглеждащ замък, както ще видите в следващата стъпка. 


Стъпка 4 – Оформете купчината


След като вече имате добра по обем купчина пясък е време да започнете да я оформяте. Започнете да оформяте замъка си според това, което сте решили да строите. Например ако сте решили замъкът Ви да има четири кули, сега е моментът да ги добавите. Запомнете, че колкото нещо е по-тънко, толкова по-здрав трябва да бъде пясъка Ви. Ако започнете да оформяте от върха към основата ще избегнете да развалите нещо с краката си, докато оформяте. Докато работите с пясъка може да го напръсквате от време на време с пулвелизатора с вода. По този начин пясъкът остава влажен и лепкав и позволява по-лесна работа. Запомнете – трябва да завършите напълно върха преди да преминете към основата, ако не искате след кратък период да започнете всичко отначало. В тази стъпка е единственият Ви шанс да добавите всичко онова, което искате да има замъка Ви. 


Стъпка 5 – финални щрихи


Докато оформяте замъка, може да добавите мидички, цветя или други декорации по Ваш избор. Помнете, че след като оформите една секция от замъка, след това няма как да се върнете, за да оформите горната, затова по-добре да подходите внимателно и бавно, за да не пропуснете нещо, отколкото да бързате и в последствие да разберете, че Ви липсва една кула. 


Стъпка 6 – Насладете се на работата си


Все пак за това го правим нали? За да можем да му се наслаждаваме в последствие. Имайте в предвид, че замъкът Ви няма да се задържи вечно, затова не забравяйте да направите няколко снимки. След като приятелите Ви видят какво сте направили, може да се мотивират да Ви помогнат следващия път, когато решите да строите нещо. По този начин всеки следващ замък ще става все грандиозен. 


Запазете на сигурно място тези 6 стъпки за следващия път, когато ще посетите плажа. Добра идея е това да се направи с Вашите деца. По този начин ще се заздравят връзките между вас, а и ще се забавлявате заедно. 

 

Напишете коментар