Как рисуването влияе върху децата ни

Публикувана от Акварел 08/08/2017 0 Коментар(и) Полезна информация,
Колкото по от малко нашето дете започне да се занимава с изкуство, толкова това му помага да се развие като личност. Всеки родител трябва да запознае детето си с всякакъв вид изкуство- било то музика, рисуване, танци, спорт или друго. Така детето се учи на ценности, а Вие сте тези, които да му помогнете да се ориентира към своето творческо признание. Хората казват, че всички, които се занимават с изкуство, са по-добри хора. Всяко дете има различни интереси. Занимавайки се с каквото и да е творчество, то развива своите социални умения и придобива самоувереност. Ето и как рисуването оказва влияние върху детето Ви.
 

Неизказани чувства

 
Често се случва децата ни да са преживели нещо, но да не искат да споделят. А има и такива деца, които просто не могат да изкажат своите чувства и обичат да ги изразяват по-друг начин. Занимавайки се с дадено изкуство, детето освобождава своята енергия и така успява да изрази много по-лесно своите емоции като гняв, тъга, болка, щастие. Всеки човек изразява себе си, чрез това, което прави най-добре. Така и с изкуството. Чрез една рисунка, Вашето дете може да каже всичко, което таи в себе си, а Вие да разберете за неговото настроение без да се налага да задавате много въпроси.
 
Рисуването как влияе на децата, детски книжки, disney книжки

Самочувствие

 
Когато си добър в нещо, ти изпитваш удовлетворение от себе си. Така е и с децата, придобивайки различни умения, те се гордеят, а и ще се радват и Вие да се гордеете с постиженията им. Вие трябва да ги хвалите за всяко творение. Получавайки Вашето одобрение като родител, те се чувстват напълно пълноценни в това, което правят. Вие може да бъдете тяхното вдъхновение, затова научете добре за неговите интереси не спирайте да го насърчавате. Така то ще Ви има и по-голямо доверие. Когато детето Ви, ви покаже своята рисунка, превърнете в смисъл всяка негова драскотина. Наш съвет е да събирате неговите рисунки и след години да му ги показвате. А защо и да не окачите няколко на стената в дома Ви?
 

Развиване на творческо критично мислене

 
Колко по-голямо става едно дете, толкова то навлиза в различни ситуации и се изправя пред различни проблеми. Чрез рисуването, то може да пресъздаде своите идеи или да разкрие отново своите мисли. Когато рисува, детето ви мисли. То следи своята работа, обмисля я и я анализира. Така забелязва своите недостатъци и вижда различни гледни точки. Това му помага както в игрите, така и в училище, а мисленето му става на по-високо ново. Понякога критиката ни дава много, за да може да надграждаме там, където е слабото ни място.
 

Помага при стрес

 
Рисуването понякога е вид терапия за децата. Пренасяйки се в техен свят, боичките и четките им помагат при стрес. Действа им успокояващо и изхвърлят негативната енергия от себе си. Понякога родителите не забелязват как се чувстват децата, затова те търсят начин сами да излекуват стреса като се пренасят в света на рисуването. Ако не се справят толкова добре в рисуването, то те могат да пробват своите умения с нашите Disney-креативни комплекти за рисуване. Ние от Акварел Ви предлагаме да възнаградите в края на деня своето дете, затова че то е слушало, като му подарите един Disney комплект за оцветяване с любимите му герои на Disney-Мечо Пух, Принцесите, Мики и Мини Маус и други. Така Вие може да видите дали рисуването е неговата страст, ако да, може да развиете неговите способности в професионален план за в бъдеще.
 
Всяко дете обича да рисува. Остава Вие да разберете дали това е просто хоби за него или нереализирана мечта. Наблюдавайте интересите на Вашето дете и преценете в какво то е най-добре и развийте неговите творчески умения, независимо в какъв аспект. И не забравяйте никога не налагайте своето мнение, това би била една голяма грешка занапред, защото когато правиш нещо без желание, то не се получава. Ние от Акварел Ви даваме и няколко съвети, за да подкрепите детето си.
 
1. Станете колекционер! Пазете рисунките на детето си, събирайте в някоя папка или поставете в рамка най-добрите творения! Нека се почувства ценен от своите близки.
2. Търсете нещо, в което да го похвалите, дори да не можете да намерите смисъл в рисунката му, за него може да означава много. А когато го хвалите, Вие спомагате за изграждането на неговото самочувствие!
3. Не прекалявайте с комплиментите! Понякога детето може да загуби мотивация или смята, че не сте честни с него. Критиката понякога е положителна оценка!
4. Не бъдете критик! Възможно това, което е направило детето Ви да не Ви допадне. Например, то може да съчетае цветове, които не си подхождат, но не му казвайте. Хората сме различни, вкусовете ни също. Всичко рано или късно се превръща в мода. Детето Ви може да е сътворило нещо уникално.
5. Осигурете кът за Вашето дете, където то може да твори и да съхранява своите материали- бои, моливи, блокчета, гумички и други.
6. Ако сте забелязали в коя сфера е насочена дарбата му, най-добре е да го запишете в кръжок, където да се усъвършенства и го подкрепяйте!
„Всяко дете е творец. Въпросът е как да остане такъв, дори след като порасне!“- Пабло Пикасо

Напишете коментар