8 екстремни приключения за лято 2017 в България

Публикувана от Акварел 29/05/2017 0 Коментар(и) Полезна информация,

Наближава лятото и нямате търпение да се впуснете в незабравими приключения, които да вдигнат адреналина Ви. В България може да опитате много естремни спортове – ако имате куража, разбира се. 


Ние от Акварел предлагаме спортни раници, които да са Ваш надежден спътник във всяко едно екстремно спортно преживяване, затова сме Ви подготвили няколко идеи, които може да пробвате това лято:

 


Скачане с бънджи- екстремен спорт в България - спортни раници акварел

 1.    Скок с бънджи


 Едно от най-нашумелите екстремни изживявания – ако не  сте го пробвали, сега е моментът. То представлява скачане  от мост с въже на няколко стотин метра от земята. Сред най-  известните места за скачане са Аспаруховия мост, моста на  Клисура и този в село Бунаво.

 

 

 

 

 Рафтинг - екстремни спортове в България - спортни раници Акварел

 2.    Рафтинг


 Адреналинските маниаци и любителите на природата се  впускат към жилетките и каските, за да опитат бурните      течение на реките. Популярността на рафтинга се увеличава  драстично в последните години. Все повече и повече хора  търсят най-добрите места, за да го изпробват за пръв път или да предизвикат себе си с по-трудни писти. Една от реките ни, която е предпочитана за този вид спорт е река Струма със своите стръмни и вълнуващи участъци

 

 Летене с парапланер - екстремни спортове от акварел - спортни раници акварел

3.    Летене с парапланер


 Това е донякъде като управляем правоъгълен парашут, който ви позволява да паднете наистина, наистина бавно. Парапланерът е проектиран, така че да Ви държи нагоре за продължителни полети, да се изкачвате и да се гмуркате във въздушните течения. Можете да стартирате от плитки склонове или стръмни хълмове. В добри метеорологични условия и добро планиране можете да се изкачите като орел в някои от най-спиращите дъха места в България! 

 

 

 

 

 Zip-line екстремни спортове - спортни раници от акварел

 4.    Зип-лайн 

 За любителите на приключенията зип-лайнът е изключително  подходящ - това е перфектната комбинация от прекрасна гледка  и адреналин. Линията представлява прост кабел, който започва  от по-висока точка, отколкото завършва. Благодарение на  наклона може да се спукате с голяма скорост.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Водни ски - екстремни спортове - спортни раници Акварел

 5.     Водни ски 

 Водните ски са класически спорт в езера и море. Вероятно ще Ви е необходимо известно време да свикнете да карате ски във вода, но определено си заслужава за летните горещи дни.

 

 

 

 

 

 

 

 

6.    Изкачване на връх Вихрен

Изкачване на връх Вихрен - екстремни спортове - спортни раници акварел


Връх Вихрен може да не е най-високият в България, но определено е най-трудният за изкачване. Ако си поставите такава цел, се заредете с много енергия, подходяща екипировка и разбира се фотоапарат за снимки :). За екипировката изберете спортна раница „Pulse“ за надежден помощник в такова голямо предизвикателство.
 

 

 

 

 

 

Скуба дайвинг - гмуркане- екстремни спортове акварел

 7.    Скуба дайвинг (гмуркане)


 Обичате да плувате, но търсите нещо по-различно? Ако не сте опитали  гмуркането – летният сезон дойде и е време за това. Едно е да гледате по  телевизията морските същества, а съвсем друго да плувате редом до тях.  Потопете се в морския свят със Скуба Дайвинга.

 

 

 

 

 

 

 


Дяволското гърло - екстремни спортове - спортни раници акварел

  8.  Дяволското гърло


 Дяволското гърло е едно от най-изумителните забележителности в България.    Появяването му се дължи на река, падаща от 42 м. под земята. За туристи е направен  път от 150 м., а в края на обиколката има невероятен подземен водопад, който си      заслужава да видите.

 

 

 

Напишете коментар