Защо е по-добре да четем книги преди лягане

Публикувана от Акварел 31/07/2017 0 Коментар(и) Промоции,Полезна информация,

Ние от Акварел предлагаме много и различни продукти, сред които развлекателни книги и романи, раници, ученически пособия, канцеларски материали, плажни играчки и други. 


В наше време, повечето от нас сядат пред екран преди лягане. Дали ще е телевизор, таблет, телефон или нещо друго ние се взираме в екрана понякога с часове, без да осъзнаваме, че това взиране ще ни попречи да заспим, когато легнем. В тази статия ще се опитаме да ви убедим да смените таблета или телефона с книга. 

Възползвайте се от нашата промоция на книги за 1,50 лв. само от 31.07.2017 до 04.08.2017 г.! Вижте ги тук.


Синята светлина от екраните


Има много доказателства, че синята светлина, която телефоните, таблетите, лаптопите и много други електронни устройства излъчват, влияе на качеството и количеството на съня ни. 


Има много начини да се предпазите от синята светлина от екраните, като специални филтри, очила и дори софтуер, който можете да използвате.

Защо да четем книги преди лягане - книги романи от Акварел

 
Какъв е проблемът със синята светлина


Според специалистите, синята светлина казва на мозъка ни, че не е време за сън. 
„Има около 30 000 клетки в очите ни, които реагират на синя светлина“, обяснява клиничния психолог и специалист по съня, доктор Майкъл Брюс. „Синята светлина се движи в диапазон от 460 нанометра. Този специфичен диапазон активира клетки в окото, които пращат сигнал в област от мозъка, известна като супрахиазматично ядро и му казва да спре производството на мелатонин. А както знаем мелатонина е двигателя на съня.“


Защо книгите са по-добрия избор 


Когато четем книги преди лягане, очите ни се изморяват по естествен начин, което в последствие ни помага да заспим по-лесно. Като се елиминира лъчението от екраните и се концентрираме в четене организма се изморява по естествен начин и така можем да спим по-дълго и по-добре. Друго предимство на четенето преди лягане е, че стимулира въображението. Когато четем ние си представяме всички тези неща, които виждаме. В последствие, когато си легнем да спим е по-вероятно да сънуваме повече. Според това, което четем преди лягане, можем да преценим какво ще сънуваме. 


Въпреки, че екраните са навсякъде около нас и са станали част от живота ни, е хубаво понякога да откраднем малко време за себе си далеч от тях. Хубаво е да се отдалечим, да седнем и да прочетем някоя хубава книга, която да ни отдалечи от ежедневието ни и да ни накара да преживеем един друг живот. Хубаво е да „обуем обувките“ на лирическия герой и да си представим, че ние вършим всички тези неща, които са описани. Четенето на книги е добро не само поради неговия благоприятен ефект върху съня, а и поради това, че развива въображението, особено при малки деца. Когато четем приказка на нашето дете то си представя всички онези мистични същества, за които му четем, всичките замъци, принцеси и дракони. Също така приказките дават на децата ни добри примери, на които могат да подражават. 


Ние Ви дадохме причините да заместите екраните с книги, от вас остава само да влезете в нашия онлайн магазин, бързо и лесно да си изберете книга и да започнете да четете. Ние можем да ви предложим много на брой заглавия, от които да изберете перфектния вариант за вас. 

 

Напишете коментар