Тестото за моделиране – новата мода в детските играчки

Публикувана от Акварел 25/04/2017 0 Коментар(и) Полезна информация,

На всеки родител се е случвало да изпада в неудобната ситуация, когато трябва да обясни на свето дете защо не може да му купи поредната играчка, която то иска. Понякога е трудно да се избегне ситуацията, в която родителят купува поредната играчка от магазина и след това я гледа счупена и захвърлена вкъщи. Знаете, че интересът на децата към играчките преминава много бързо и често те им се радват само за няколко часа, след което забравят за тях. Вероятно трябва да си изработите стратегия и да обясните на детето, че не може да притежава купища играчки, за които сте изхарчили много пари.

 

 

Занимания за деца - тесто за моделиранеИзпадането в другата крайност също не е много препоръчително, а именно – да спрете изцяло  да купувате нови играчки. Но как да намерите златната среда, да знаете че инвестирате своите  финансови средства в нещо полезно, образователно и увлекателно? Има начин, разбира се.  Ние в Акварел създадохме серията детски играчки Paulinda, а нейната задача е да бъде  образователна, занимателна, интригуваща и забавна както за момчетата, така и за момичетата.  

 


Предлагаме ви няколко наистина интересни играчки от серията Paulinda, които ще привлекат  вниманието на вас и вашето дете. Те са изработени от материала Super Dough, който е много  лек и качествен. Предлагаме много различни комплекти играчки, които представляват тесто за  моделиране. Този вид играчки са много подходящи за развиване на креативността на детето, за неговата концентрация, за разкриване на творческите му способности. Посредством направата на собствена играчка, детето ще бъде гордо със себе си и по този начин ще започне да цени своя труд. 

 

 

Тесто за моделиране Paulinda

 

Тестото за моделиране е един безвреден за употреба и лек, чист и лесен за обработка материал. Това го прави и много предпочитан за употреба пред глината за моделиране. Тестото за моделиране е чудесен избор за попълване на комплекта с принадлежности на детето, които то носи в детската градина или на училище.  Тестото, с което се моделират играчките Paulinda е абсолютно безвредно, не се залепва по повърхността, върху която е, изключително гъвкаво и лесно за моделиране е. Създадено е на водна основа и всички цветове се смесват лесно. За разлика от тестото, материалът, от който е изработена глината залепва за ръцете, твърд е, залепва и смесването на цветовете става значително по-трудно. 

 

 

 

Веднъж, щом вашето дете създаде своята играчка, цветът й няма да избелее, а ще остане ярък за постоянно. Формата й няма да се промени, а ще се запази.  Залепването става лесно, забавно, а текстурата е копринено мека и приятна.  Комплектът съдържа допълнителни материали като инструменти, които ще помогнат на детето да моделира, сглобяема пластмасова поставка, инструкции и малки детайли, спрямо това какъв точно тип комплект е поръчан.  Веднъж, щом моделът е изработен, ще са му необходими 24 часа, за да се втвърди. Предимството на тестото за моделиране е, че няма нужда да бъде замразявано, печено, изсушавано или да се излага на огън.  

 

Ако детето е малко не го оставяйте да работи само с оглед на безопасността му. Така ще му и помогнете в процеса на творене и ще се забавлявате заедно с него. 

 

Може да избирате между много варианти и предложения спрямо предпочитанията на дете. Някои от най-популярните ни модели са: животни (дракон, слон, катеричка, жираф, камила, магаре и още много), кукли, принцеси и много други.

Напишете коментар