8 идеи за домашни игри при дъждовно време

Публикувана от Акварел 19/02/2018 0 Коментар(и)

Дъждовното време не може да бъде проблем Вие и Вашето дете да се забавлявате. Все пак игрите не са подходящи само за вън, или поне не всички. Има множество начини, които да върнат настроението на детето Ви. Предлагаме Ви 8 идеи за домашни игри, с които да се забавлявате от сърце.

 

 

1.Готвене

 

Предполагам знаете колко много обичат децата да се цапат? Ако навън не е подходящо за игри, може да забавлявате децата си докато готвите. Хем Вие може да приготвите нещичко за вечеря, хем детето Ви ще се радва, че е участвало и Ви помага. Нашето предложение да направите вкусни курабийки заедно или пица, например. Докато месите и бъркате тестото, може да настане голяма забава. Освен, че ще сте измислили игра за Вашето дете, Вие ще му помогнете да развие сетивността и моториката.

 

2.Направете си къща

 

Може да си направите къща или да си разпънете палатка вкъщи. Това също е една прекрасна идея и със сигурност ще бъде забавно. Ако не намирате палатка, използвайте предметите около Вас. Вземете няколко табуретки и одеяла и създадете къщичка, в която да се скриете и да прекарате известно време с детето Ви. Позволете на Вашето дете също да даде своите идеи и ги изпълнявайте. Вземете възглавнички и се отпуснете. Почетете му някоя приказка или вземете някои от нашите пъзели и заедно намерете всички части.

 

3.Дама върху килимче

 

Със сигурност, когато сте били малки сте играли на дама, само че сте я чертали с тебешир на плочките вън. Е, ето Ви още една добра идея. Дама върху килим. Как става това? Ако умеете да шиете, може много бързо да направите това килимче. Или приемете това предизвикателство или изберете подходящо. Използвайте цветно тиксо за очертайте квадратите и цифрите. И ето може да играете любимата игра на Вашето дете дори и вкъщи. Тази игра не изисква много време, затова опитайте и се забавлявайте.

 

4.Оригами

 

Докато навън вали дъжд, Вие може да развиете креативността на Вашето дете. Орагимите могат да Ви помогнат точно с това. Оставете го, нека използва своето въображение и да се развихри. Наблюдавайте го отстрани и му давайте единствено съвети, затова как би изглеждало по-добре. Измислете какви фигурки ще сътворите и дори ги използвайте за украса в някоя от стаите. Децата обичат да чуват Вашите хвалби. Ако закачете нещо тяхно, много бихте ги зарадвали.

 

5.Моделирайте

 

Тестото за моделиране е материал, който се втърдява при излагане на въздух. Освен това е изключително меко, леко и чисто и безвредно. Необходими са 24 часа и сте готови за игра. Ние от Акварел предлагаме детски играчки “Paulinda”. Може да изберете най-различни животни или фигурки. Нека Вашето дете си избере и да направи свое собствено слонче, катеричка или кукла дори от тесто за моделиране. Нашите продукти са подходящи както за момичета, така и за момчета. Ако сте свободни и времето навън не позволява да излезете, седнете и помогнете на Вашето дете да създаде нещо уникално.

 

6.Кой е по-точен?

 

За тази страхотна игра са нужди картонени чинийки, например останали от някой детски рожден ден и ролка от домакинска хартия. Ако чинийките не са различни, може да оцветите вътрешността с боички. Изрежете вътрешната част, така че да може да уцелите ролката. Ако сте готови, започнете веселбата. Нека видим кой е по-точен? Вие или Вашето дете. И за да бъде още по-весело, може да възнаградите Вашето дете с любимите му бонбони при всяко уцелване.

 

7.Настолни игри

 

Ако Вашето дете е по-голямо може да играете на някоя от нашите настолни игри, които предлагаме. В нашия сайт може да намерите домино, игра на думи, магнитен дартс или на карти. Ако то схваща бързо, защо не му покажете как се играят някои от тези наши предложения. Така Вие предоставяте шанс на детето Ви да се забавлява и да научва нови важни уроци или Вие да се впуснете в някое ново предизвикателство. Опитайте и се забавлявайте заедно.

 

8.Рисувайте нестандартно

 

Какво имаме предвид с това? Използвайте различни материали или щампи. Гарантираме, че ще се забавлявате безкрайно. Необходими са Ви боички, листове хартия и огромно въображение. Използвайте всеки предмет около Вас- чаша, цедка, кухненска решетка, каквото видите. Нанесете боя върху тях и отпечатайте. Дори е идея да използвате картоф. Срежете го на две и гравирайте каквото решите. Използвайте въображението си и ще се родят куп идеи.

 

Не позволявайте на лошото време да развали плановете и настроението както на Вас, така и на Вашето дете. Със сигурност която и идея да изберете, ще бъде забавно и интересно.

Напишете коментар