Как да почиствате различните детски играчки?

Публикувана от Акварел 13/02/2018 0 Коментар(и)

Тъй като децата постоянно играят с различни играчки, трябва да внимавате и да ги наблюдавате постоянно. Някои от тези играчки те взимат от земята, поставят ги после и в устата си. А знаете ли колко инфекции около децата има? Като родител, който иска детето му да се развива, да бъде здраво, трябва да бъдете изключително внимателни дори с играчките вкъщи, които хващат прах.

Ние от Акварел предлагаме голямо разнообразие от детски играчки за момичета и момчета, подходящи за различна възраст. Затова нашият съвет към Вас е да ги почиствате веднага след като ги купите. В крайна сметка хигиената на предметите, с които Вашето дете играе, е много важна. Дезинфектирайте играчките поне веднъж седмично, но не прекалявайте. Как да стане това? Ето кои са нашите предложения за почистване на детски играчки.

1. Със сода бикарбонат

 

Разтворът със сода бикарбонат е доста остарял начин за почистване, но пък доста ефективно премахва всички микроби. Вземете около 1 литър вода и сложете 5 супени лъжици сода бикарбонат. Най-добре е да използвате някаква кърпа и след като я потопите, внимателно да почистите играчките.

 

2. Пластмасови играчки

 

По принцип малките и твърди пластмасови играчки може да ги сложите в съдомиялната и да я пуснете на стандартна програма. Но има такива играчки, които не са подходящи за висока температура. В такава ситуация, могат да придобият друга форма и да се развалят. А не искате любимата играчка на детето Ви да не изглежда по начина, който си е била, нали? Вземете детски сапун, защото той не съдържа вредни съставки. Сложете го в топла вода и в разтвора може лекичко с помощта на кърпа да ги забършете и подсушите.

 

3. Дървени играчки

 

Поради мекостта на дървесината, много родители предпочитат дървените играчки. Все пак е и екологична. Никога не накисвайте тези играчки изцяло във вода, ако не искате да ги развалите. Нашият съвет с кърпичка и вода много леко да ги изтъркате. Най-добре е въобще да не ги потапяте целите.

 

4. Меки и плюшени играчки

 

Плюшените играчки трябва да се вземат под по-голямо внимание. При тях проблемът идва при сушенето. Това, което трябва да направите е да го изчистите от прах, след това да го проветрите. Ако материалът позволява, може и леко с кърпата да забършете. Със сода бикарбонат може да почистете плюшените играчки, да ги оставите след това за около 15 минути и накрая да изтръскате.

 

5. Играчки за баня

 

Тези играчки са склонни към мухъл. Затова в ¾ чаша с белина добавете 3.8 литра вода, потопете детските играчки за 5 минути, така че хубаво да поемат разтвора. Накрая хубаво изстискате, изплаквате с вода  и ги оставяте да изсъхнат на въздух.

 

6. Играчки, които децата слагат в устата си

 

Знаете моментът, когато растат зъбчетата. Децата постоянно слагат нещо в устата си, за да чешат зъбките, които растат. Задължително трябва да ги дезинфекцирате. Поставете ги само във гореща вода за известно време и после ги извадете да се охладят. Тези играчки, които не могат да стоят дълго във вряла вода, ги сложете в топла вода с оцет, така те ще бъдат дезинфекцирани.

 

Както виждате не е никак трудно да почиствате редовно играчките на детето си. Необходими е единствено да отделите малко време, за да го сторите. Най-важно е здравето на Вашето дете и неговото щастие. Така че купете му подходяща играчка от нас и я поддържайте чиста!

Напишете коментар