Каква храна да приготвим на детето си за училище?

Публикувана от Акварел 28/09/2017 0 Коментар(и) Полезна информация,
Много важно за растежа и здравето на Вашето дете е правилното хранене. Затова трябва да отделите малко време и да приготвите детето си за училище. Пригответе му дрешки, проверете му раничката, дали не е пропуснало нещо и разбира се не пропускайте да приготвите закуска за училище. Училището започна, затова ние от Акварел решихме да Ви предоставим няколко съвета за здравословна и вкусна закуска за училище. Не забравяйте да се заредите с ученическа раница и тетрадки за учебната година от нас.
 
Каква храна да приготвим за училище - раници, ученически раници, тетрадки
 
 
За да подсилите имунитета на детето си или да го заредите с енергия, е необходимо да му набавяте всички нужни вещества като витамини, ензими, белтъчини, въглехидрати и мазнини. В повечето училища закуските са нездравословни, затова е добре да се намесите Вие и да приготвите сами закуската на своето дете.
 

1. Плодове

 
Най-добър вариант за кратките почивки между часовете са плодовете. Задължително поне 1-2 плода трябва да добавите към закуската. Бананът е богат на въглехидрати и със сигурност ще допринесе за допълнително енергия на Вашето дете. Ябълката, знаете засища и подсилва имунитета. В крайна сметка, изберете плодове, които знаете, че детето Ви обича и са му любими. Може да направите и плодови шишчета, ако разполагате с повече време. Това, което е важно да измиете плодовете преди да ги поставите в кутийката, защото често децата в суматохата край тях не се сещат да ги измият или напълно изключват, че трябва.

 

2. Зеленчуци

 
За да набавите необходимите за организма на Вашето дете витамини, задължително добавете към закуската зеленчуци - краставици, домати, морков. Може да ги добавите в сандвича, а ако имате време да си поиграете малко -  може да направите зеленчукови шишчета, като режете зеленчуците на кубчета и ги нанизвате на дървено шишче. Друга идея е да нарежете моркови и краставици като солети.
 

3. Яйце

 
Не е лоша идея да слагате по едно твърдо сварено яйце. Яйцата са най-добрата закуска за децата, за да бъдат сити за повече време. Те са балансирана храна откъм хранителни качества, не са тежки и засищат достатъчно.

 

4. Сандвичи

 
Децата най-много се радват на вкусните сандвичи, които им приготвяте. Пригответе двоен сандвич с пълнозърнест хляб, защото съдържа множество витамини, желязо и калий за по-бърз растеж. Като наш съвет е да използвате продукти, които са специално насочени към деца. Месото е по-крехко, съдържа по-малко мазнини, солта е ограничена. Като цяло, ако искате да е по-здравословен сандвичът, не слагайте колбаси, наблегнете на зеленчуците и някакво месо, специално за деца без глутен и соя. Ако имате желание и голямо въображение, може да превърнете сандвичите в забавни за детето Ви, личица. Бъдете внимателни все пак с оформянето, заради плънката, знаете децата не са от най-внимателните, когато се хранят.

 

5. Палачинка

 
Един път в седмицата може да го поглезите и от предния ден да направите хубави палачинки, с каквато плънка предпочита детето Ви. Може да добавите сирене и кашкавал, да направите солена палачинка или сладка по Ваш избор. Внимавайте със захарта - не бива да прекалявате. Освен че влияе на теглото, потиска и имунитета.
 

6. Ядки

 
Ядките са един добър заместител на снаксовете и чипсовете. Наблегнете на орехите и лешниците - укрепват мускулите и ободряват организма. Фъстъците подсилват паметта, а знаете това е важно много за един ученик. От друга страна сурови ядки са винаги добра идея, ако Вашето дете ги обича.
 

7. Шоколад

 
Няма как едно дете да не търси шоколад. Когато отвори раницата си и чантичката с храна, гарантираме усмивката на лицето му, като види шоколад. На фона на цялата закуска, която сте приготвили, може да възнаградите детето си с малка наслада. Ако предпочитате да избегнете шоколад, добавете към закуската бисквитки или домашен кекс, които също са добър стимул за през деня.
 
Това са основните неща, които трябва да включите в храната за училище на Вашето дете. Всяка майка иска най-доброто за детето си, но и личният избор е много важен. Нека да има възможността да си купува детето Ви някакви дребни неща от училище.
 
Много важно е да цените мнението му. Не бива да налагате своя вкус, затова се допитвайте до него какво иска да включите в закуската му. По този начин ще стигнете до желаната хармония и положителен ефект. 

Напишете коментар