Подготовка преди Коледното навечерие

Публикувана от Акварел 21/12/2017 0 Коментар(и) Полезна информация,
Коледа е един любим  празник за всички и дълго чакан за всяко едно дете. Украсите, светлините, зимната обстановка, коледната елха  отрупаната трапеза, подаръците и звънчетата правят този празник невероятен и семеен.  Коледа е свързана с много обичаи и традиции, които всички ние трябва да спазваме и да запознаваме нашите деца. Това е най-почитаният християнски празник. Ние от Акварел, с идеята да бъдете винаги подготвени,  сме обърнали внимание на основните приготовления, свързани с Коледа. Не пропускайте нито едно от тях. 
 

1. Коледна украса

 
С пристигането на този любим празник за нас, идва и красивата коледна украса, за която всички деца копнеят. Не бива да пропускате този обичай, принесете коледния дух в дома си и го превърнете в приказка. Нека всяко едно кътче да има цвят. Всички хора имат различни виждания и представи за това, как трябва да изглежда тази украса. Едни предпочитат семплото, други не чак толкова, но важното е идеята и желанието, с което се прави. Във всяка къща е хубаво да присъства венецът- символ на вечния живот и безкрайността. Не случайно дори брачните халки са кръгли. Кръглите венци са се слагали на главите на победителите през Древността. А цветчетата, които се слагат по венеца символизират идеята, че има надежда и зимата не е вечна. Най-честите места, на които се поставят е входната врата. Останалите неща са гирляндите, лампичките, звънчетата и коледните чорапчета.  Хубаво е за всяка Коледа да купувате по една нова играчка, а ръчно изработените са един много подходящ вариант.Коледна подготовка за празниците. Коледни детски играчки за всяко дете. Символика на елхата и венеца.
 

2. Коледна елха

 
Какво е Коледата без коледното дръвче?  То символизира хармонията в света, свързва се с небето, земята и подземието.  Всяка година децата копнеят за тази част от украсата, а именно украсата на елхата. Тя винаги е пищна- светещи лампички, гирлянди, разнообразни шарени играчки и да не забравим звездата, която се поставя на върха. Вечнозелените листа са символ на огъня, който гори вечно. А зеленият цвят символизира силата на живота през цялата година. Върхът, който сочи към небето говори за посоката на човешката мисъл, а именно нагоре. Слагат се цветните красиви топки с идеята, че те са като планетите, а пътеводната Витлеемска звезда показвала пътя на тримата мъдреци при раждането на Христос. Независимо каква елха ще изберете- истинска или изкуствена, я осигурете на Коледа, защото тя прави атмосферата наистина вълшебна. 
 

3. Коледна трапеза

 
Коледна трапеза може да бъде традиционна или с елементи, характерни за други държави, които празнуват този празник. Това, което е важно да бъде отрупана и богата. Както знаете за Бъдни вечер е характерно постенето. Което значи, че не се яде месо, сирене, кашкавал, мляко или масло. Е на Коледа, всичко това се яде, а месото е задължително дори. Задължително е и да се приготви питка, без значение каква, съществуват множество рецепти за това как да я направите уникална. Може да разнообразите всяка година с различна питка. Сладките изкушения също могат да бъдат най-различни. Включете нещо, което знаете, че детето Ви обича да приготвяте и чака да опита на Коледа. Най-често това са бискивтки с различни форми, меденки, баклава или курабии. Както и не забравяйте присъствието на плодовете.  Свободни сте да подредите масата както на Вас Ви харесва, важното е да бъде отрупана с различни вкусотии. 
 

4. Подаръци

 
Какво очакват най-много децата на Коледа и защо я чакат с толкова голямо нетърпение?  Дядо Коледа с червения голям чувал, пълен с подаръци за послушните деца. Те се стараят да бъдат послушни през цялата година и да получат мечтания подарък.  Най-добре е да ги попитате какво те искат, тогава усмивката, която ще видите ще е истинска.  Ние от Акварел предлагаме множество детски играчки за всяко едно дете. Може да изберете своя подарък спрямо хобито на Вашето дете от нас и да го зарадвате.  Подаръците обикновено се поставят под елхата на Бъдни вечер и на Коледа се раздават. Друга идея е, ако подаръчето е малко да го поставите в коледните чорапчета. Не е важен толкова подаръкът, колкото жеста, но когато подарите нещо, което децата копнеят да имат, изражението е коренно различно и очите светят от щастие.
 
Това основните неща, за които трябва да се погрижите на Коледа.  Този празник има много обичаи и традиции с много символика.  Хубаво е да се спазват и да внушавате тези идеи на децата си. Най-важното в този ден е да бъдете със семейството си и да си пожелаете здраве и дълголетие. Превърнете Коледата на Вашето дете във вълшебна приказка. Ние от Акварел Ви желаем Весели празници и едни незабравими емоции! 

Напишете коментар