Перфектната раница за ученици – ето как да изберете

Публикувана от Акварел 15/09/2017 0 Коментар(и) Полезна информация,
Всеки път, когато наближи заветния 15 септември, идва време за избор на учебни материали. Един от най-важните сред тях е подходящата ученическа раница. 
 
Не е нещо необичайно да видите дете на път към училище, което се е прегърбило за да балансира прекалено тежка или прекалено голяма раница. За жалост носенето на толкова тежки раници може да предизвика болки в гърба. Също така с времето детето Ви може да се изгърби, а Вие не искате това. 
 
Не пропускайте да се възползвате от нашата промоция на ученически раници "Pulse". Вземете 25 лв. бонус при поръчка на една от нашите раници и го използвайте в момента на поръчката. 
 
Как да изберете подходяща ученическа раница за първия учебен ден
 

Как да намерите подходящия размер раница?

 

Изберете подходящата височина

 
За да намерите максималната височина на раницата, която ще е подходяща за детето Ви, трябва да измерите разстоянието от линията на раменете до линията на талията и да прибавите 5 сантиметра. 
 
Линията на раменете е мястото, на което ще стоят презрамките на раницата. Това място трябва да е по средата между врата и раменната става. Линията на талията се намира на нивото на пъпа. 
 
Раницата трябва да стои на 5 сантиметра под раменете и до 10 сантиметра под талията. 

 

Намерете ширината

 

Когато носим раница, най-много се натоварват тазобедрените мускули. Поради това раницата трябва да стои между лопатките на детето, за да се намали възможно най-много натоварването. 
За да намерите подходящата ширина за раница, измерете разстоянието между плешките на вашето дете. Допустимо е раницата да е до 5 сантиметра по-широка от измереното. 
 
Таблица с размери според възрастта 
 
Ако по някаква причина нямате възможност да направите измерванията, ние сме Ви подготвили и таблица, която да Ви ориентира. 
 
Таблица за размери на ученически раници
 

От какъв материал да бъде раницата?

 
Продават се раници от различни материали, които влияят върху тежестта и здравината на раницата. Ние препоръчваме раници, които са направени от найлонови или други леки материали. Опитвайте се да избягвате кожени раници, защото обикновено са ненужно тежки. 
 
Няколко бързи съвета:
 
1. Тежестта на раницата трябва да е между 10 и 15 процента от тежестта на детето. 
2. Разпределете предметите равномерно в раницата. Колкото по-добре изпълните тази стъпка, толкова по-малко ще се натоварва тялото. 
3. Накарайте детето си да носи раницата с двете презрамки. Носенето на раница само с едната презрамка може да предизвика наклоняване на едната страна, което с времето да причини изкривяване на гръбнака. 
4. Стегнете презрамките, така че раницата да прилепва добре към горната част на тялото. Колкото по-далеч е раницата от тялото, толкова по-трудно се поддържа добра стойка. 
5. Раниците с повече преградки осигуряват по-лесно подреждане на предметите в нея. 
6. По-голямо не винаги е по-добре. Колкото е по-голяма раницата, толкова повече неща ще носи вашето дете, а тежестта в следствие на това ще бъде повече. 
 
Както видяхте, избора на раница не опира само до външния вид. Има различни неща, за които трябва да помислите преди да изберете. Отделете достатъчно време при избора, за да осигурите удобство на детето си и да предотвратите бъдещи проблеми със стойката. Ние от Акварел притежаваме богат каталог от раници, в който ще намерите качествени раници, подходящи за всяка възраст. Не пропускайте да ни посетите. Ние гарантираме за качеството на нашите продукти. 

Напишете коментар